Hoe werkt 2Getthere?
Hoe werkt 2GetThere? Heel simpel! Jongeren kiezen via de profielen van de jongerencoaches op deze website een coach die hen het meest aanspreekt. Bij voorkeur ook een tweede keuze, mocht de eerste keuze niet mogelijk zijn. Het aanmeldformulier wordt ingevuld. De aanmelding wordt uitgezet bij de betreffende coach die binnen 2 dagen (vaak zelfs binnen 24 uur) contact op zal nemen. Er zijn geen wachtlijsten bij 2GetThere, jongeren worden vrijwel direct geholpen. Je kunt natuurlijk ook rechtstreeks contact opnemen met de coach van je voorkeur via de contactgegevens bij de profielen. Uiteraard kunnen ook samenwerkingspartners en ouders jongeren bij ons aanmelden.
Begeleiding is kosteloos!
De begeleiding van een jongerencoach is kosteloos. Gemeenten financieren het project doorgaans en zorgen daarmee dat de jongerencoaches die hulp kunnen bieden die nodig is! Geen trajectfinanciering, geen overbodige contactmomenten, maar doen wat nodig is. Gesprekken kunnen dan ook meerdere keren per week plaats vinden. Afhankelijk van de behoefte van de jongere die begeleid wordt. Die staat centraal. Zolang er sprake is van groei en er gewerkt wordt aan de doelstelling, kan er aanspraak worden gemaakt op een coach.
Lokatie
De jongere bepaalt waar hij of zij wil afspreken. Op een plek die voor hem of haar vertrouwd is, waar hij of zij zich goed bij voelt. De eerste afspraak vindt meestal plaats op een neutrale plek, maar als een jongeren het fijn vindt, kan er ook thuis afgesproken worden. Of in het park, of in een wijk- of jongerencentrum, of in een cafeetje.. of... De jongere kiest!
Hoe lang duurt een traject?
Hoe lang een traject duurt is heel wisselend. Maar maximaal een jaar. Zoals eerder gezegd, zolang er sprake is van groei en stappen zetten richting het behalen van de doelstelling kan de begeleiding plaats vinden. Als er binnen een jaar nog geen vooruitgang is geboekt, dan heeft de jongere in kwestie waarschijnlijk iets anders nodig. Ook eerder kunnen we, indien er iets anders nodig blijkt, jongeren warm overdragen aan passende hulpverlening of andere instanties die de jongere verder kunnen helpen. De jongerencoaches functioneren als brugfunctie. Trajecten duren gemiddeld ongeveer 6 maanden, maar indien er sprake is van multiproblematiek vaak langer.
evaluatie
Na afloopt wordt een traject geëvalueerd. Jongeren kunnen aangeven waar zij verbeterpunten zien, wat goed gewerkt heeft en wat het hen heeft opgeleverd. Of wat ze gemist hebben. Hier leren we van en kunnen we onze dienstverlening verder mee verbeteren.